Ge­po­cheer­de kalfs­oes­ters met cog­nac­saus

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 2 personen
4 89

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout. Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren). Leg de kalfsoesters in de pan (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en laat in 6-8 min. gaar worden. Draai halverwege om.
  2. Neem het vlees uit het vocht, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Roer de cognac door het pocheervocht. Kook de saus op hoog vuur 15 min. in. Verdeel de saus over warme borden. Snijd het vlees met een scherp glad mes schuin in plakken, leg op de saus en bestrooi met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.

serveertip:

Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de kalfs­oes­ters met cog­nac­saus

1
1
  • 125 ml slagroom
  • 190 ml vleesfond

Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout.

2
2

Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren).

3
3
  • 2 kalfsoesters

Leg de kalfsoesters in de pan (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en laat in 6-8 min. gaar worden. Draai halverwege om.

4
4
  • 2 el cognac

Neem het vlees uit het vocht, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Roer de cognac door het pocheervocht. Kook de saus op hoog vuur 15 min. in.

5
5

Verdeel de saus over warme borden. Snijd het vlees met een scherp glad mes schuin in plakken, leg op de saus en bestrooi met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.

serveertip:

Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.