Acht eta­ges sa­la­de

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge glazen schaal (inhoud 2,5 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in weinig water in ongeveer 6 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Snij de broccoliroosjes doormidden. Kook ze in ongeveer 3 minuten bijna gaar. Doe ze in een vergiet en hou ze onder de koude kraan om af te koelen. Laat de roosjes uitlekken. Snij de zalm in reepjes.
  3. Maak een sausje van de yofresh, azijn, dille, zout en peper. Meng de krieltjes door de saus.
  4. Leg in een glazen schaal de helft van de broccoliroosjes op de bodem. Leg de helft van de zalmreepjes erop. Schep de helft van de krieltjes erop. Verdeel de helft van de wortelreepjes erover. Herhaal elk laagje nog een keer. Zet de schaal nog een half uurtje in de koelkast, dan wordt de salade nog lekkerder. Eet er stokbrood bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.