Ma­ca­ro­ni­scho­tel met drie soor­ten kaas

Als je het hebt over comfort food, dan heb je het over macaroni met kaas. Helemaal als het zelfs drie soorten zijn.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als je het hebt over comfort food, dan heb je het over macaroni met kaas. Helemaal als het zelfs drie soorten zijn. 4 personen
3 192

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kazen in stukjes. Maak de tomaten schoon en snijd in plakjes. Meng de macaroni met de olijven, zongedroogde tomaat, basilicum en de helft van de stukjes kaas.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni in de ingevette schaal en druk stevig aan. Afdekken met tomaatplakken en rest van de kaas. Bestrooi met zout, peper en gemalen kaas. Bak in midden van oven ca. 20 min. tot bruin korstje ontstaat.

combinatietip:

Lekker met salade en vinaigrette.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 38-39

Macaronischotel met drie soorten kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met drie soor­ten kaas

1
1
  • 350 g macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 10 groene olijven
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 125 g mozzarella
  • 100 g Danish blue

Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kazen in stukjes.

4
4
  • 500 g tomaten
  • 1 el basilicum

Maak de tomaten schoon en snijd in plakjes. Meng de macaroni met de olijven, zongedroogde tomaat, basilicum en de helft van de stukjes kaas.

5
5

Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni in de ingevette schaal en druk stevig aan.

6
6
  • 100 g gemalen oude kaas

Afdekken met tomaatplakken en rest van de kaas. Bestrooi met zout, peper en gemalen kaas. Bak in midden van oven ca. 20 min. tot bruin korstje ontstaat.

combinatietip:

Lekker met salade en vinaigrette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.