Ge­hakt­scho­tel met bas­ma­ti­rijst

Eerlijk delen hè, dat krokante bruine kaaskorstje.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eerlijk delen hè, dat krokante bruine kaaskorstje. 4 personen
3 132

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  2. Maak de paprika's en uien schoon en snijd in stukjes. Bak in een grote koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in ca. 3 minuten rul. Voeg de ui, de paprika en de cajunkruiden toe en bak ca. 3 minuten mee. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en meng de rijst en de helft van de kaas erdoor.
  3. Vet de ovenschaal in. Meng de helft van het roommengsel met het gehakt-rijstmengsel en schep in de ingevette ovenschaal. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met rest van de kaas. Zet de ovenschotel in midden van oven en bak in ca. 20 min. tot er een bruin korstje ontstaat.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 38-39

Gehaktschotel met basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­scho­tel met bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 400 g rundergehakt

Maak de paprika's en uien schoon en snijd in stukjes. Bak in een grote koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in ca. 3 minuten rul.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • ½ el cajunkruiden
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom

Voeg de ui, de paprika en de cajunkruiden toe en bak ca. 3 minuten mee. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper.

5
5
  • 75 g gemalen belegen kaas

Neem de pan van het vuur en meng de rijst en de kaas erdoor.

6
6

Vet de ovenschaal in. Meng de helft van het roommengsel met het gehakt-rijstmengsel en schep in de ingevette ovenschaal.

7
7
  • 75 g gemalen belegen kaas

Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met rest van de kaas.

8
8

Zet de ovenschotel in midden van oven en bak in ca. 20 min. tot er een bruin korstje ontstaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.