Wok­scho­tel met prei en sa­té­bal­le­tjes

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en snipper. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Verhit in een koekenpan 1/2 olie en bak de satéballetjes ca. 5 min. Verhit in een wok de rest van de olie. Roerbak de prei ca. 5 min, bak de knoflook de laatste minuut mee. Schep de tomaatreepjes, satéballetjes, ketjap en sambal erdoor. Verwarm het gerecht door en door. Breng op smaak met zout.
  3. Verdeel de couscous over borden en schep de roerbakschotel erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 38-39

Wokschotel met prei en satéballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­scho­tel met prei en sa­té­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g couscous
  • 2 tenen knoflook
  • 2 vleestomaten

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en snipper. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
2
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g vegetarische satéballetjes
  • 300 g gesneden prei

Verhit in een koekenpan 1/2 olie en bak de satéballetjes ca. 5 min. Verhit in een wok de rest van de olie. Roerbak de prei ca. 5 min, bak de knoflook de laatste minuut mee.

3
3
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek

Schep de tomaatreepjes, satéballetjes, ketjap en sambal erdoor. Verwarm het gerecht door en door. Breng op smaak met zout.

4
4

Verdeel de couscous over borden en schep de roerbakschotel erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.