Ros­bief­rol­le­tjes met ar­ti­sjok

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen. Klop een dressing van de olie, azijn, peper en eventueel zout.
  2. Halveer de tomaten. Laat de artisjokharten uitlekken. Halveer de artisjok en omwikkel met de rosbief. Verdeel de sla over borden. Leg de rolletjes over de sla en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de sla met de dressing en garneer met de tomaatjes en pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 38-39

Rosbiefrolletjes met artisjok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ros­bief­rol­le­tjes met ar­ti­sjok

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen.

2
2
  • 3 el extra vierge olijfolie met basilicum
  • 2 el witte wijnazijn

Klop een dressing van de olie, azijn, peper en eventueel zout.

3
3
  • 125 g cherrytomaten
  • 400 g artisjokken
  • 12 plakjes rosbief

Halveer de tomaten. Laat de artisjokharten uitlekken. Halveer de artisjok en omwikkel met de rosbief.

4
4
  • 35 g veldsla

Verdeel de sla over borden. Leg de rolletjes over de sla en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Besprenkel de sla met de dressing en garneer met de tomaatjes en pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.