Har­ti­ge taart met wor­tel­sa­la­de

Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
  3. Verdeel achtereenvolgens smaak, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 1.580 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 34-35

Hartige taart met wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 300 g broccoliroosjes

Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.

2
2
  • 340 g Smac
  • 4 eieren
  • 200 ml koksroom
  • 150 g geraspte oude kaas

Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.

3
3
  • 2 winterwortels
  • 3 el honing-mosterddressing

Verdeel achtereenvolgens smac, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.