Ve­ge­ta­ri­sche In­di­a­se cur­ry

Deze vegetarische curry maak je met Quorn-stukjes.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze vegetarische curry maak je met Quorn-stukjes. 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in stukjes.
  2. Verhit in een braadpan de olie en bak de quorn ca. 5 min. Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de currypasta en de tomatenblokjes toe en laat nog ca. 10 min. sudderen.
  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de rijst en de curry over borden en garneer met de amandelen.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 34-35

Vegetarische Indiase curry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche In­di­a­se cur­ry

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 gele paprika's

Snijd de paprika's in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g Quorn stukjes

Verhit in een braadpan de olie en bak de quorn ca. 5 min.

4
4
  • 2 el Indiase currypasta
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de currypasta en de tomatenblokjes toe en laat nog ca. 10 min. sudderen.

5
5
  • 45 g amandelschaafsel

Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de rijst en de curry over borden en garneer met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.