Ap­pel­ca­ke

Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake.

  • gebak
  • 10 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake. 10 stuks
3 125

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  2. Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  3. Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.

combinatietip:

Lekker met een kop koffie

video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 34-35

Appelcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor 175 ºC.

2
2
  • 75 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels

Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes.

3
3
  • 2 eieren
  • 100 g Canderel culinaire
  • 100 ml halfvolle melk

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

4
4

Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

5
5
  • 2 g boter
  • 1 el bloem

Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg.

6
6

Bak de cake ca. 50 min.

combinatietip:

Lekker met een kop koffie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.