Klas­sie­ke ro­de-wijn­saus

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 125

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

Sjalotten pellen en heel fijn snipperen. In wijde (saus)pan sjalot 5 min. in 1 el boter fruiten. Knoflook, tijm en laurier door sjalot scheppen. Fond en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Saus op matig vuur in 15-20 min. tot helft laten inkoken. Ingekookte saus boven andere pan door fijne (punt)zeef schenken. Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper. IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van vuur nemen. Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt. Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken. Serveren met gebakken entrecote of biefstuk en aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 24 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.