Mil­de vis­cur­ry met sper­zie­bo­nen-man­go­sa­la­de

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan met 500 ml kokend water rijst in 15 min. gaarkoken. Sperziebonen in 6-8 min. beetgaar koken. Citroen schoonboenen, schil raspen en citroen uitpersen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper en besprenkelen met 1 el citroensap. In koekenpan 2 el olie verhitten, kerriepoeder erdoor roeren en kabeljauw erdoor scheppen. Vis 3 min. bakken, blokjes halverwege voorzichtig keren. Kokosmelk en citroenrasp toevoegen en vis nog 5 min. zachtjes laten stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen mango schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. In schaal dressing maken van 2 el citroensap met 3 el olie, zout en veel peper. Sperziebonen afgieten en met mango door dressing scheppen. Rijst op vier borden scheppen en viscurry erover verdelen. Salade ernaast scheppen.

Tip:

In plaats van verse kabeljauwfilet kan ook diepvriesvis gebruikt worden. Vooraf ontdooien is niet nodig. Snijd de bevroren vis met een kartelmes in blokjes en laat de curry 2 min. langer stoven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.