Tar­taar met blauw­a­der­kaas en wit­lof

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappeltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of pan gaarkoken. Witlof in lengte in 6 stukken snijden, harde kern verwijderen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In wok 25 g boter verhitten. Witlof ca. 2 min. roerbakken. Suiker en 1 el sinaasappelrasp 1 min. meebakken. Sap in wok schenken en witlof in 5 min. op matig vuur gaar laten worden. Intussen tartaartjes bestrooien met zout en peper. In kleine koekenpan 1 el boter verhitten en tartaartjes 3 min. bakken. Tartaartjes keren en kaas erover verdelen. Met deksel op pan tartaartjes nog 3 min. bakken en kaas iets laten smelten. Aardappeltjes afgieten en omschudden met rest van boter en bieslook. Tartaartjes op twee borden leggen, witlof en aardappeltjes erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.