Gent­se sto­ve­rij

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 74

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat bier op kamertemperatuur komen. Snijd stukjes bot uit karbonades. Snijd beide vleessoorten in blokjes. Ui grof hakken. Pel knoflook en snijd in plakjes. Schraap winterpeen en snijd in plakjes. Smelt boter in braadpan. Bak vleesblokjes rondom bruin. Schep vlees uit pan op schaal. Fruit ui in overgebleven bakvet. Voeg peen, knoflook en kruiden toe en bak nog 2 min. mee. Leg leesblokjes weer in pan. Schenk bier langs rand van pan bij vlees en breng aan de kook. Besmeer brood met mosterd en appelstroop en brood snijd in blokjes. Schep broodblokjes door vlees. Leg deksel op pan en stoof vlees in ca. 2 uur gaar, af en toe omscheppen. Verwijder voor serveren laurier en tijm en breng gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gentse stoverij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gent­se sto­ve­rij

1
1
  • 1 flesje donker bier
  • 500 g schouderkarbonades
  • 500 g riblappen
  • 1 teen knoflook
  • 3 uien
  • 1 winterpeen

Laat bier op kamertemperatuur komen. Snijd stukjes bot uit karbonades. Snijd beide vleessoorten in blokjes. Ui grof hakken. Pel knoflook en snijd in plakjes. Schraap winterpeen en snijd in plakjes.

2
2
  • 50 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes tijm

Smelt boter in braadpan. Bak vleesblokjes rondom bruin. Schep vlees uit pan op schaal. Fruit ui in overgebleven bakvet. Voeg peen, knoflook en kruiden toe en bak nog 2 min. mee.

3
3
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 tl mosterd
  • 2 el appelstroop

Leg leesblokjes weer in pan. Schenk bier langs rand van pan bij vlees en breng aan de kook. Besmeer brood met mosterd en appelstroop en brood snijd in blokjes.

4
4

Schep broodblokjes door vlees. Leg deksel op pan en stoof vlees in ca. 2 uur gaar, af en toe omscheppen.

5
5

Verwijder voor serveren laurier en tijm en breng gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.