Mos­sel­k­ro­ket­jes

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 20 stuks
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken. In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren. Nog 2 min. zachtjes bakken. Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
  2. In diep bord eiwitten loskloppen. Steeds 1 eetlepel van saus scheppen. Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen. Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min. goudbruin frituren. Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.