Ka­bel­jauw­vink met ci­troen­je­ne­ver­jus

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en 1/2 citroen uitpersen. Vis droogdeppen, met peper bestrooien en in 4 gelijkmatige stukken snijden. Elk stuk vis met 2 plakken ham omwikkelen, vastzetten met cocktailprikker. In koekenpan helft van boter verhitten en kabeljauwfilet in ca. 8 min. aan beide zijden gaarbakken. Vis uit pan nemen en braadvocht afblussen met citroensap en jenever. Rest van boter in vlokjes door jus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en jeneverjus erover schenken. Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.