Brus­sels wit­lof met ei­er­mi­mo­sa

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halveren en in reepjes snijden. Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren halveren, wit fijnsnijden en dooiers met vork verkruimelen (= mimosa). Steeltjes van peterselie plukken en blad goed droogdeppen. In steelpan 1 el boter verhitten en peterselie in 30 sec. knapperig bakken. Peterselie met boter en ei door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat.
  2. In wok of hapjespan rest van boter verhitten. Witlofreepjes 3 min. roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en nog 1 min. roerbakken. Witlof in schaal scheppen en 'mimosa' erover verdelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.