Me­di­ter­ra­ne hap­jes

Bladerdeeg met kaas en olijfjes, gevulde druivenbladeren en hummus: de Turkse keuken, wij houden ervan.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Bladerdeeg met kaas en olijfjes, gevulde druivenbladeren en hummus: de Turkse keuken, wij houden ervan. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat bladerdeeg ontdooien. Snijd de helft van de olijven in stukjes. Vul de bladerdeegplakjes met kaasblokjes en olijven en vouw goed dicht tot driehoekje. Bak de kaasflapjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  2. Snijd de tomaten in partjes. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Snijd brood in dikke plakken. Verdeel de hummus, rest van de olijven, dolma's en kaasflapjes over de borden. Serveer met tomatensalade en brood.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.425 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 32-33

Mediterrane hapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne hap­jes

1
1
  • 4 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • ½ pot groene olijven met knoflook
  • 100 g witte kaasblokjes

Snijd de helft van de olijven in stukjes. Vul de bladerdeegplakjes met kaasblokjes en olijven en vouw goed dicht tot driehoekje.

3
3

Bak de kaasflapjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

4
4
  • 500 g tomaten
  • 3 el olijfolie

Snijd de tomaten in partjes. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.

5
5
  • 1 stokbrood
  • ½ pot houmous
  • 200 g dolma's

Snijd brood in dikke plakken. Verdeel de hummus, rest van de olijven, dolma's en kaasflapjes over de borden. Serveer met tomatensalade en brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.