Snel­le sa­la­de ni­çoi­se met aard­ap­pel­tjes

Deze Franse maaltijdsalade met tonijn zet je in 15 minuten op tafel. Bon appétit!

(88)waardeer
frans hoofdgerecht Deze Franse maaltijdsalade met tonijn zet je in 15 minuten op tafel. Bon appétit! 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in kwarten. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten.
  2. Snijd het 'kapje' van de paprika's en snijd de zaadlijsten rondom los. Schud de zaadlijsten uit de paprika's, spoel de paprika's en snijd ze in repen. Verdeel de artisjokken, tomaten en paprika met de aardappeltjes en olijven over een grote schaal.
  3. Laat de tonijn uitlekken en vang 6 el olie op voor de dressing. Leg de tonijn in stukken op de salade. Maak een dressing van de tonijnolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Haal de blaadjes van de takjes basilicum, snijd ze in reepjes en meng door de dressing. Sprenkel de dressing over de salade en verdeel het ei erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met wit stokbrood

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle salade niçoise met aardappeltjes

terug naar recept

Snel­le sa­la­de ni­çoi­se met aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in kwarten.

2
2
  • 400 g artisjokken
  • 4 trostomaten

Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten.

3
3
  • 2 groene paprika's

Snijd het 'kapje' van de paprika's en snijd de zaadlijsten rondom los. Schud de zaadlijsten uit de paprika's, spoel de paprika's en snijd ze in repen.

4
4
  • 400 g salade-aardappeltjes met schil
  • 240 g Kalamata-olijven zonder pit

Verdeel de artisjokken, tomaten en paprika met de aardappeltjes en olijven over een grote schaal.

5
5
  • 370 g tonijn in olijfolie

Laat de tonijn uitlekken en vang 6 el olie op voor de dressing. Leg de tonijn in stukken op de salade.

6
6
  • 4 el citroensap

Maak een dressing van de tonijnolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum, snijd ze in reepjes en meng door de dressing.

8
8

Sprenkel de dressing over de salade en verdeel het ei erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met wit stokbrood

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.