Saf­fraan­ri­sot­to

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 8 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan 1 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en al roerend laten oplossen. Bouillon proeven en op smaak brengen met (zee)zout en peper. Bouillon op zacht vuur tegen de kook aanhouden. Saffraandraadjes in kommetje weken in 2 el warme bouillon. Ui pellen en fijnsnipperen. In braadpan of pan met dikke bodem 50 g boter smelten. Ui toevoegen en 3 min. op matig vuur bakken, de uisnippers mogen niet bruin kleuren. Risottorijst door ui scheppen en 1 min. zachtjes roerbakken tot alle korrels glanzen en glazig zijn geworden. Geweekte saffraandraadjes toevoegen. Wijn door rijst roeren. Zodra meeste wijn verdampt is, kwart van warme bouillon bij rijst schenken. Blijven roeren met houten lepel tot alle bouillon is opgenomen. Nu telkens scheut bouillon toevoegen en al roerend door rijst laten opnemen. Pas nieuwe bouillon toevoegen als vorige is opgenomen. Na 20-25 min. heeft de rijst alle bouillon geabsorbeerd en zijn de rijstkorrels beetgaar. De risotto is dan romig en smeuïg. Korstjes van grana padano snijden en kaas raspen. Rest van boter en helft van geraspte kaas door risotto roeren. Risotto op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en afgedekt 2 min. laten staan. Risotto in vier warme kommen of diepe borden scheppen. Rest van geraspte kaas erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.