War­me per­zi­ken met des­sert­wijn en bit­ter­koek­jes­ijs

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 52

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 °C. Perziken wassen, halveren en pit verwijderen. Perzikhelften met snijvlak naar boven in ingevette ovenschaal leggen. Bestrooien met vanillesuiker en dessertwijn erover sprenkelen. Ca. 10 min. in oven zetten, tot het fruit zacht is. Perzikhelften op bolle kanten op vier bordjes leggen. In holtes van perziken bolletjes ijs scheppen. Bessen over perziken verdelen. In ovenschaal achtergebleven sap erover druppelen.

Tip:

In plaats van Vin Santo kan ook Amaretto (amandellikeur, slijter) gebruikt worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.