Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

War­me per­zi­ken met des­sert­wijn en bit­ter­koek­jes­ijs

(51)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische nagerecht bevat de volgende ingrediënten: perziken, vanillesuiker, Vin Santo, bitterkoekjesijs en blauwe bessen Italiaans nagerecht 4 personen 195 kcal
4 51

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 °C. Perziken wassen, halveren en pit verwijderen. Perzikhelften met snijvlak naar boven in ingevette ovenschaal leggen. Bestrooien met vanillesuiker en dessertwijn erover sprenkelen. Ca. 10 min. in oven zetten, tot het fruit zacht is. Perzikhelften op bolle kanten op vier bordjes leggen. In holtes van perziken bolletjes ijs scheppen. Bessen over perziken verdelen. In ovenschaal achtergebleven sap erover druppelen.

Tip

In plaats van Vin Santo kan ook Amaretto (amandellikeur, slijter) gebruikt worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 195 kcal
  • Eiwit 3 g
  • Vet 6 g
  • Koolhydraten 28 g
Tags