Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pruimen eventueel halveren en in kommetje leggen. Armagnac op pruimen schenken en pruimen minimaal 20 minuten marineren. Intussen met scherp mes vetkant van eendenborstfilets tot op vlees kruislings inkerven, zodat ruitpatroon ontstaat. Filets bestrooien met peper. In koekenpan met zware bodem olie verhitten en hierin filets op vetkant 45 minuten op zeer laag vuur zachtjes bakken, tot vetlaag gesmolten en knapperig is. Intussen in andere pan spekreepjes in ca. 5 minuten op laag vuur zachtjes uitbakken. Fond, weekvocht van pruimen en takjes tijm toevoegen. Geheel goed mengen en saus op hoog vuur in ca. 10 minuten met 2/3 laten inkoken. Pan van vuur halen, takjes tijm verwijderen en koude boter snel door saus roeren. Pruimen door saus mengen en saus op smaak brengen met zout en peper. Saus warm houden. Eendenborstfilets even uit pan halen, vuur hoger zetten en vet zeer heet laten worden. Filets op vleeskant nog 2 à 3 minuten bakken tot vlees mooi bruin is. Eendenborstfilets met zout bestrooien en in dunne plakjes snijden. Plakjes eend over vier borden verdelen en saus ernaast schenken. Borden garneren met takjes waterkers. Lekker met knolselderij- of aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.