Kip in pa­pri­ka-to­ma­ten­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • wildschaar

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kip met wildschaar (of scherp, stevig mes) in 8 stukken verdelen. Ui pellen en in ringen snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. Kip bestrooien met snufje zout en peper.
  2. In ruime (braad)pan helft van olie verhitten. Stukken kip erin doen en aan beide kanten bruin bakken; af en toe keren. Spek ca. 3 minuten meebakken. Met schuimspaan kip en spek uit pan scheppen. Braadvet uit pan gieten (wordt niet meer gebruikt) en pan schoonvegen met keukenpapier. Rest van olie in dezelfde pan verhitten. Ui, paprika en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten, laurier, tijm, zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen. Kip en spek terugdoen in pan en kip in ca. 50 minuten zachtjes gaar laten sudderen. Regelmatig keren. Op smaak brengen met cayennepeper. Serveren met rijst en salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.