Ra­bar­ber­taart

Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding. 8 personen
3 241

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren en snijd de boter in blokjes. Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe. Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon op de taart.
  3. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover. Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling. Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

serveertip:

Laat de taart voor serveren helemaal afkoelen.

video

Ra­bar­ber be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 3 g
Tags

Rabarbertaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber­taart

1
  • 2 eieren
  • 150 g boter

Splits de eieren en snijd de boter in blokjes.

2
  • 350 g bloem
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe.

3

Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
  • 500 g rabarber
  • 150 g geleisuiker
  • 40 g amandelschaafsel

Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor.

6
  • 2 g boter
  • 2 g bloem

Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg.

7

Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover.

8
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling.

9

Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee.

10

Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker!

serveertip:

Laat de taart voor serveren helemaal afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.