Cla­fou­tis Li­mou­sin (ker­sen­ge­bak)

  • gebak
  • 6 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(298)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 6 personen
4 298

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de taartvorm in met boter. Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm (kersen uit de pot eerst goed laten uitlekken). Klop in een kom de melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag.
  2. Schenk het beslag over de kersen en schuif de schaal in het midden van oven. Bak de clafoutis in 40-45 min. gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Serveer warm.

variatietip:

Je kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Clafoutis Limousin (kersengebak)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cla­fou­tis Li­mou­sin (ker­sen­ge­bak)

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 g boter om in te vetten
  • 500 g kersen

Vet de taartvorm in met boter. Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm (kersen uit de pot eerst goed laten uitlekken).

3
3
  • 250 ml melk
  • 75 g bloem
  • 3 eieren
  • 75 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 mespunt zout

Klop in een kom de melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag.

4
4

Schenk het beslag over de kersen en schuif de schaal in het midden van oven. Bak de clafoutis in 40-45 min. gaar en goudbruin.

5
5
  • 2 el poedersuiker

Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Serveer warm.

variatietip:

Je kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.