Ali­got (aard­ap­pel-kaaspu­ree)

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten. Knoflook pellen en fijn hakken. In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen. Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren. Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen. Puree op smaak brengen met zout en peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.