Aard­ap­pelo­me­let

Wedden dat je goed vol raat van dit perfect gekruide ei-gerecht?

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Wedden dat je goed vol raat van dit perfect gekruide ei-gerecht? 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de aardappels op middelhoog vuur al omscheppend ca. 10 min. gaar en goudbruin.
  2. Klop intussen de eieren los in een kom met zout, peper, kruiden en de helft van de kaas. Hak de peterselie fijn. Schenk de losgeklopte eieren bij de aardappels in de pan. Dek de pan af en bak de omelet ca. 5 min. tot de onderkant goudbruin is.
  3. Leg een bord op de bovenkant van de omelet en keer de omelet om. Bak ook de andere kant goudbruin. Laat de omelet op een schaal glijden, strooi de rest van de kaas erover en schenk de slagroom erover. Garneer met de fijngehakte peterselie. Serveer met een frisse tomatensalade en knapperig brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Aardappelomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pelo­me­let

1
1
  • 4 el grote aardappelen
  • 1 el boter

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de aardappels op middelhoog vuur al omscheppend ca. 10 min. gaar en goudbruin.

2
2
  • 8 eieren
  • ½ el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 100 g geraspte gruyère
  • 2 takjes takjes peterselie

Klop intussen de eieren los in een kom met zout, peper, kruiden en de kaas. Hak de peterselie fijn. Schenk de losgeklopte eieren bij de aardappels in de pan. Dek de pan af en bak de omelet ca. 5 min. tot de onderkant goudbruin is.

3
3
  • 4 el slagroom

Leg een bord op de bovenkant van de omelet en keer de omelet om. Bak ook de andere kant goudbruin. Laat de omelet op een schaal glijden, strooi de rest van de kaas erover en schenk de slagroom erover.

4
4

Garneer met de fijngehakte peterselie. Serveer met een frisse tomatensalade en knapperig brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.