Rund­vlees met zo­mer­groen­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Boter in braadpan doen en spekblokjes even bakken. Rundvlees toevoegen en op middelhoog vuur rondom bruin braden. Wijn met 4 dl water en blaadjes laurier toevoegen en geheel afgedekt ca. 2 uur laten stoven. Intussen worteltjes en bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 4 cm snijden. Groenten door vlees mengen en geheel afgedekt nog 20 minuten laten stoven tot groenten gaar zijn. Tuinerwten aan vlees toevoegen en geheel nog 5 minuten stoven. Intussen oven voorverwarmen op 220 ºC. Vlees en groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in ovenschaal doen. Mosterd door achtergebleven kookvocht roeren en saus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Mosterdsaus over vlees en groenten schenken. Augurken in plakjes snijden en over gerecht verdelen. Paneermeel over gerecht strooien en ovenschaal ca. 20 minuten in de oven zetten tot bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.