Kar­bo­na­des met zee­zout en blon­de lin­zen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook pellen en snipperen. Jeneverbessen verkruimelen. In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen. Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
  2. Ui pellen en snipperen. Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden. In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten. Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken. Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken. Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen. Vuur zacht zetten en linzen in ca. 35 minuten gaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien. Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen. Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken. In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken. Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout. Linzen bij karbonades serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.