El­zas­ser zuur­kool

Alsof je op wintersport bent: zuurkool met worst, ontbijtspek én bacon.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Alsof je op wintersport bent: zuurkool met worst, ontbijtspek én bacon. 6 personen
3 85

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Ui in ringen snijden. Zuurkool in vergiet afspoelen. Vocht uit zuurkool drukken. In pan boter verhitten. Ui op laag vuur ca. 2 min. fruiten. Spek in plakken snijden en op ui leggen. Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met de wijn zachtjes aan de kook brengen. Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
  2. Ondertussen de aardappelen schillen. Na 50 min. rookworst en plakken bacon op zuurkool leggen. Intussen in andere pan aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar koken. Laatste 10 min. frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
  3. Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen. Aardappelen afgieten en naast zuurkool scheppen. Vlees over zuurkool verdelen. Direct opdienen.
video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 2.875 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Elzasser zuurkool

terug naar recept

El­zas­ser zuur­kool

1
1
  • 2 uien
  • 1 kg zuurkool

Ui in ringen snijden. Zuurkool in vergiet afspoelen. Vocht uit zuurkool drukken.

2
2
  • 200 g magere ontbijtspek
  • 4 el boter

In pan boter verhitten. Ui op laag vuur ca. 2 min. fruiten. Spek in plakken snijden en op ui leggen.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 8 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 40 ml witte wijn

Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met de wijn zachtjes aan de kook brengen.

4
4

Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen. Ondertussen de aardappelen schillen.

5
5
  • 250 g rookworsten
  • 165 g bakbacon
  • 1 kg aardappel

Na 50 min. rookworst en plakken bacon op zuurkool leggen. Intussen in andere pan aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar koken.

6
6
  • 300 g Frankfurters

Laatste 10 min. frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen. Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.

7
7

Aardappelen afgieten en naast zuurkool scheppen. Vlees over zuurkool verdelen. Direct opdienen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.