El­zas­ser zuur­kool

Alsof je op wintersport bent: zuurkool met worst, ontbijtspek én bacon.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 90 min. wachten
(78)waardeer
frans hoofdgerecht Alsof je op wintersport bent: zuurkool met worst, ontbijtspek én bacon. 6 personen
3 78

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Ui pellen en in ringen snijden. Zuurkool in vergiet afspoelen. Vocht uit zuurkool drukken. In pan boter verhitten. Ui op laag vuur ca. 2 min. fruiten. Spek in plakken snijden en op ui leggen. Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen. Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
  2. Ondertussen de aardappelen schillen. Na 50 min. rookworst en plakken bacon op zuurkool leggen. Intussen in andere pan aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar koken. Laatste 10 min. frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
  3. Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen. Aardappelen afgieten en naast zuurkool scheppen. Vlees over zuurkool verdelen. Direct opdienen.
video

Zuur­kool

onze-leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 2.875 mg
  • vezels 8 g
Tags

Elzasser zuurkool

terug naar recept

El­zas­ser zuur­kool

1
1
  • 1 kg zuurkool
  • 2 uien

Ui pellen en in ringen snijden. Zuurkool in vergiet afspoelen. Vocht uit zuurkool drukken.

2
2
  • 200 g magere ontbijtspek
  • 4 el boter

In pan boter verhitten. Ui op laag vuur ca. 2 min. fruiten. Spek in plakken snijden en op ui leggen.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 8 jeneverbessen
  • 4 dl witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels

Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen.

4
4

Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen. Ondertussen de aardappelen schillen.

5
5
  • 1 kg aardappel
  • 165 g bakbacon
  • 250 g rookworsten

Na 50 min. rookworst en plakken bacon op zuurkool leggen. Intussen in andere pan aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar koken.

6
6
  • 300 g Frankfurters

Laatste 10 min. frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen. Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.

7
7

Aardappelen afgieten en naast zuurkool scheppen. Vlees over zuurkool verdelen. Direct opdienen.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.