El­zas­ser zuur­kool

(78)waardeer
Een lekker frans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, uien, zuurkool, boter of margarine, ontbijtspek, jeneverbessen, laurierblaadjes, zwarte peperkorrels, witte wijn, (verse) rookworst, bakbacon, aardappels, zout en Frankfurters Frans hoofdgerecht 6 personen 975 kcal
3 78

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Uien pellen en in ringen snijden. Zuurkool in vergiet afspoelen. Vocht uit zuurkool drukken. In pan boter verhitten. Uien op laag vuur ca. 2 minuten fruiten. Spek in plakken snijden en op de uien leggen. Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen. Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen. Na 50 minuten rookworst en bacon op zuurkool leggen. Intussen in andere pan aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Laatste 10 minuten frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen. Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen. Aardappels afgieten en naast zuurkool scheppen. Vlees over zuurkool verdelen. Direct opdienen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 975 kcal
  • Eiwit 41 g
  • Vet 56 g
  • Koolhydraten 56 g
Tags

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.