Qui­che lor­rai­ne (har­ti­ge spek­taart)

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
2 199

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem en zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koude vingers door de bloem. Voeg voorzichtig het water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat minstens 2 uur rusten. Breng water aan de kook in een steelpan en blancheer de spekjes 2 min. in het water.
  2. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm. Vet de vorm in een bekleed met het deeg. Verdeel de spekreepjes over de bodem. Klop het ei en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en giet in vorm. Bak de quiche in het midden van de oven ca. 25 min. Draai de temperatuur terug tot 180 ºC. Bak de quiche nog ca. 25 min.

variatietip:

Voeg cherrytomaatjes en geraspte kaas toe.

combinatietip:

Lekker met een salade met walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.125 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 87 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Quiche lorraine (hartige spektaart)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che lor­rai­ne (har­ti­ge spek­taart)

1
1
  • 250 g bloem
  • 140 g koude boter

Zeef de bloem en zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koude vingers door de bloem.

2
2
  • 2 el kraanwater

Voeg voorzichtig het water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat minstens 2 uur rusten.

3
3
  • 200 g magere spekreepjes

Breng water aan de kook in een steelpan en blancheer de spekjes 2 min. in het water.

4
4

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

5
5
  • 2 g koude boter

Rol het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm. Vet de vorm in een bekleed met het deeg.

6
6
  • 6 eieren
  • 400 ml crème fraîche

Verdeel de spekreepjes over de bodem. Klop het ei en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en giet in de vorm.

7
7

Bak de quiche in het midden van de oven ca. 25 min. Draai de temperatuur terug tot 180 ºC. Bak de quiche nog ca. 25 min.

variatietip:

Voeg cherrytomaatjes en geraspte kaas toe.

combinatietip:

Lekker met een salade met walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.