Mos­sel­sa­la­de met ci­troen­may­o­nai­se

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pers de citroen uit. Rooster het brood. Meng de helft van het citroensap door de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel de avocado met 1 tl citroensap. Verdeel de sla over borden en besprenkel met de rest van het citroensap en de olie. Verdeel de avocado en mosselen over de sla. Schep de mayonaise op de mosselsalade. Garneer met de bieslook. Snijd het brood schuin door en serveer bij de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 28-29

Mosselsalade met citroenmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­sel­sa­la­de met ci­troen­may­o­nai­se

1
1
  • 1 citroen
  • 4 sneetjes casino bruin
  • 4 el olijfmayonaise

Pers de citroen uit. Rooster het brood. Meng de helft van het citroensap door de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 200 g gemengde sla
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de avocado met 1 tl citroensap. Verdeel de sla over borden en besprenkel met de rest van het citroensap en de olie.

4
4
  • 300 g gekookte mosselen

Verdeel de avocado en mosselen over de sla. Schep de mayonaise op de mosselsalade.

5
5
  • 5 sprietjes bieslook

Garneer met de bieslook. Snijd het brood schuin door en serveer bij de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.