Ga­do ga­do

(253)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 253

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Pel en halveer de eieren. Schil ondertussen de wortel en snijd in reepjes.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek doormidden. Kook de wortel, sperziebonen en kool in ca. 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus in de magnetron 1.5 min. op 700 watt.
  3. Verdeel de groenten over de borden. Leg 3 halve eieren op ieder bord. Schenk satésaus over de groenten en eieren. Garneer met de kroepoek en serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 26-27

Gado gado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do ga­do

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 6 eieren
  • 250 g winterpeen

Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Pel en halveer de eieren. Schil ondertussen de wortel en snijd in reepjes.

3
3
  • 150 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek doormidden.

4
4
  • 150 g gesneden spitskool

Kook de wortel, sperziebonen en kool in ca. 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.

5
5
  • 1 komkommer
  • 400 g satésaus

Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus in de magnetron 1.5 min. op 700 watt.

6
6

Verdeel de groenten over de borden. Leg 3 halve eieren op ieder bord. Schenk satésaus over de groenten en eieren.

7
7
  • 60 g kroepoek

Garneer met de kroepoek en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.