Sper­zie­bo­nen met ci­troen en peco­ri­no

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen. In pan water met snufje zout aan de kook brengen. Sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen sjalotje, knoflook, citroensap en olijfolie tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje over sperziebonen sprenkelen, iets laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takje afrissen en over boontjes verdelen. Pecorino over bonen raspen of schaven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.