Ge­vul­de flens­jes met munt

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem en mespunt zout boven kom zeven, in het midden een kuiltje maken. Eieren boven kuiltje breken en met garde loskloppen. Melk met 3/4 dl water mengen en scheutje voor scheutje door bloem kloppen. In steelpan boter smelten en 2 el boter door beslag roeren. Koekenpan dun invetten met een beetje gesmolten boter. In koekenpan 2 el beslag scheppen. Pan ronddraaien, zodat beslag gelijkmatig over de bodem verdeeld wordt. Flensje in 30 seconden lichtbruin bakken, keren en uit pan laten glijden. Op dezelfde manier nog 11 flensjes bakken. Sinaasappel onder koud stromend water wassen. Schil van helft van sinaasappel raspen en uitpersen. In kom 1 eetlepel sinaasappelsap afmeten. Saffraan hierin weken. Mozzarella fijn raspen. In kom sinaasappelschil, sinaasappelsap met saffraan, ricotta, mozzarella en vleesbouillon door elkaar mengen. Munt heel fijn hakken en erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Flensjes uitspreiden op werkvlak. Op elk flensje 1 el vulling scheppen. Flensjes opvouwen tot een envelop en in ovenschaal leggen.
  2. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Flensjes midden in oven in 20 minuten goudbruin bakken. Boter over flensjes verdelen. Bestrooien met geraspte parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.