Rijst­kro­ket­jes

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 12 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en fijn snipperen. In pan 3 el boter verhitten. Ui 1 minuut fruiten, risottorijst toevoegen en in 3 minuten al omscheppend glanzend bakken. Wijn en saffraan toevoegen. Vocht laten verdampen, vervolgens beetje bij beetje 6 1/2 dl water toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen en rijst onafgedekt ca. 15 minuten koken tot vocht is opgenomen. Kaas, zout naar smaak en rest van boter erdoor spatelen en laten afkoelen.
  2. In diep bord eieren loskloppen. In ander diep bord paneermeel doen. Rijst in 12 porties verdelen en tot kroketjes vormen. Rijst achtereenvolgens door losgeklopt ei en paneermeel halen. Kroketjes nogmaals door ei en paneermeel halen. Frituurvet verhitten en kroketten in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.