Fo­rel met spek in pak­ket­je

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Forellen onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Knoflook pellen en fijn hakken. 4 Stukken bakpapier in het midden bestrijken met 1 eetlepel olie. Forellen met zout en peper bestrooien en midden op het bakpapier leggen. Helft van rozemarijn en helft van knoflook in de buik van de vissen stoppen. Rest van knoflook erover strooien, spek erop leggen en andere takjes rozemarijn erop leggen. Kappertjes erbij scheppen. Over elke vis 1 eetlepel olie en 1 eetlepel witte wijn schenken. Papier boven vis dichtvouwen en uiteinden dichtdraaien. Forellen op bakplaat leggen.
  2. Forellen in de oven in ca. 20 minuten gaar bakken. Op elk bord 1 pakketje leggen. Lekker met tagliatelle met tomatensaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.