Ar­ti­sjok­ken­piz­za

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem in kom doen, zout en gist erdoor roeren. Bij bloem 125 ml handwarm water schenken, met houten lepel erdoor mengen en tot soepel deeg kneden. Deeg ca. 1 uur afgedekt laten rijzen op een warme plaats (bijv. naast de verwarming/gasfornuis). Intussen artisjokken in plakjes snijden en laten uitlekken. Olijven ook laten uitlekken. Kaas raspen.
  2. Oven voorverwarmen op 250 ºC of gasovenstand 6. Bakblik invetten. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Artisjokken, olijven en ui in kom doen. Oregano, 2 el olie en peper toevoegen en geheel omscheppen. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Aanrecht met bloem bestuiven. Stukken uitrollen tot dunne ronde lappen van elk ca. 20 cm. doorsnede. Op bakblik leggen en met kaas bestrooien. Vulling erover verdelen. Pizza's in de oven in ca. 15 minuten knapperig en iets bruin bakken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.