Cros­ti­ni met lin­zen­pu­ree en rau­we ham

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 8 personen
2 5

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Linzen laten uitlekken en grof prakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Selderij boven linzen in stukjes knippen. Tomaat wassen en in kleine blokjes snijden. Ham in reepjes snijden en samen met tomaat door linzen scheppen. Met 2 eetlepels olie tot smeuïge puree mengen. Puree met zout en peper op smaak brengen.
  2. Brood aan beide kanten dun met rest van olie bestrijken. Brood in broodrooster of onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren. Sneetje schuin doormidden snijden en besmeren met linzenpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.