Rijst­taart

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 12 personen
3 112

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm) of ovenschaal (24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst en 75 g suiker toe, laat 25 min. op laag vuur koken tot de melk grotendeels is opgenomen. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en laat de rijstebrij iets afkoelen.
  2. Rooster ondertussen 45 g amandelschaafsel met de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter lichtbruin. Rasp de gele schil van de citroen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrooi de springvorm met de rest van het amandelschaafsel. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig. Meng het eimengsel, de geroosterde noten, sukade en het rasp door de rijstebrij en roer door. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de rijstebrij. Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.
  4. Bak de rijsttaart in ca. 45 min. in de oven gaar en lichtbruin. Laat de taart in de springvorm afkoelen en bestuif met poedersuiker.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Rijsttaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­taart

1
1
  • 700 ml halfvolle melk

Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem.

2
2
  • 175 g risottorijst
  • 75 g suiker

Voeg de rijst en 75 g suiker toe, laat 25 min. op laag vuur koken tot de melk grotendeels is opgenomen.

3
3

Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en laat de rijstebrij iets afkoelen.

4
4
  • 45 g amandelschaafsel
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 citroen

Rooster ondertussen 45 g amandelschaafsel met de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter lichtbruin. Rasp de gele schil van de citroen.

5
5

Verwarm de oven voor op 175 °C.

6
6
  • 10 g amandelschaafsel

Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrooi de springvorm met de rest van het amandelschaafsel.

7
7
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Splits de eidooiers en houd het eiwit achter. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig.

8
8
  • 2 el sukade

Meng het eimengsel, de geroosterde noten, sukade en het rasp door de rijstebrij en roer door.

9
9

Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de rijstebrij. Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.

10
10
  • 2 el poedersuiker

Bak de rijsttaart in ca. 45 min. in de oven gaar en lichtbruin. Laat de taart in de springvorm afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.