Ta­gli­a­tel­le al­la bo­log­ne­se

Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen. 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe. Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.
  3. Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken. Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus. Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.190 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Tagliatelle alla bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le al­la bo­log­ne­se

1
1
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij

Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 30 g boter
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe.

3
3

Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.

4
4
  • 250 g mager rundergehakt
  • 250 g half-om-halfgehakt

Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 ml rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 blaadje laurierblaadje
  • 1 mespunt suiker

Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe.

6
6
  • 15 g Italiaanse kruiden

Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.

7
7
  • 400 g tagliatelle

Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken.

8
8

Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus.

9
9
  • 100 g Parmezaanse kaas

Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.