Rij­ke chee­se­ca­ke met per­zi­ken

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 8 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • springvorm doorsnede 24 cm, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen. In andere kom slagroom lobbig kloppen. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker tot pieken stijfkloppen. Slagroom door roomkaasmengsel mengen. Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen. Beslag overdoen in springvorm. Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien. Taart in midden van oven in 45 min. goudbruin bakken.

Tip:

Voor een goed eindresultaat is het van belang dat de slagroom echt lobbig is en de eiwitten zo stijf dat u de kom ondersteboven kunt houden. Anders is het mengsel bij begin al te dun en dat herstelt zich niet in de oven. De lucht in het eiwit is ook van belang voor het welslagen, spatelen dus en niet roeren, want dan verdwijnt het luchtige in het beslag.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.