Krui­di­ge per­zik­soep

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Perziken ontvellen, pit verwijderen en vruchtvlees in parten snijden. Partjes met laurierblad, kaneelstokje en kruidnagel in pan doen. Sinaasappelsap en witte wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en nog 10 min. zachtjes laten koken. Kruiden uit pan nemen en perziken met staafmixer pureren. Likeur erdoor roeren en perziksoep laten afkoelen. Koude soep afgedekt in koelkast door en door koud laten worden.
  2. Vanillesuiker door crème fraîche roeren. Soep over vier diepe borden verdelen. In midden van elk bord een volle eetlepel vanillecrème scheppen.

Tip:

Perziken en nectarines ontvellen is eenvoudig: kruis de onderkant van de vruchten in en trek het vel er met de punt van een scherp mesje af. Dompel minder rijpe vruchten eerst enkele tellen in kokend water, dan laat het vel makkelijker los.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.