Pê­che Mel­ba

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan wijn met opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Honing erin oplossen en vuur laag draaien. Perziken halveren, pit verwijderen. Perziken in wijn leggen en 8 min. zachtjes verwarmen (pocheren). Halverwege omkeren. Perziken met schuimspaan op bord scheppen. Kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. tot helft laten inkoken. Vanillestokje verwijderen. Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren. Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. Ingekookte wijn door puree roeren. Afgekoelde perziken ontvellen. Op elk bord 1 bol vanilleijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen, licht aandrukken. Naast ijs andere perzikhelft leggen en hierin bol ijs scheppen. Frambozensaus erover scheppen.

Tip:

In plaats van verse frambozen kunt u ook een bakje diepgevroren frambozen (330 g) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.