Ki­wi-jam met drui­ven en port

  • bijgerecht
  • 1 stuk
  • 0 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 1 stuks
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 1 weckpot van ca. 500 ml, uitgekookt

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kiwi's in stukken en verwijder de harde kern. Schep in een ruime pan met dikke bodem de kiwi's, druiven, port, geleipoeder en suiker door elkaar. Breng het geheel aan de kook. Wanneer de jam flink borrelt, kook dan nog 4 min. door. Schep het schuim met een schuimspaan van de hete jam. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Schenk de jam in de pot en vul tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de pot omgekeerd afkoelen. De jam wordt pas stevig tijdens het afkoelen en is op een koele, donkere plek 1 jaar houdbaar.
video

Jam ma­ken

Kookles - 04:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.