Abri­ko­zen met munt, ka­neel en si­naas­ap­pel

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 1 stuks
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote weckpot (inhoud 750 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt). Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen. In pan 1/2 liter water aan de kook brengen en suiker erin oplossen. Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand. Pot afsluiten. Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot. Water aan de kook brengen en 20 min. laten koken. Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren. Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.