Ro­sé­ge­lei met fram­bo­zen en mun­troom

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvorm inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 200 ml rosé met vanillestokje aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes laten trekken. Gelatine 5 min. weken in ruim koud water. Vanillestokje uit rosé nemen en bewaren. In warme roséwijn 150 g suiker al roerende oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme rosé oplossen. In kom rest van rosé en gelatinemengsel door elkaar roeren. Frambozen erdoor scheppen. Roségelei in puddingvorm scheppen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
  2. Met mes merg uit vanillestokje schrapen. In kom slagroom met vanillemerg en rest van suiker lobbig kloppen. Munt erdoor scheppen. Pudding uit koelkast nemen en vorm kort in bak met warm water dompelen. Vorm op zijkant leggen en vinger aan een kant tegen gelei drukken, zodat gelei loskomt van wand. Platte schaal tegen puddingvorm houden, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden. Muntroom apart erbij geven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.