Gra­pe­fruit-tijm­par­fait

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • eenpersoonssouffléschaaltjes
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In grote pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Halve grapefruit uitpersen. In kom eierdooiers met suiker, tijm en grapefruitsap met mixer loskloppen. Kom op pan zetten en eierdooiers al kloppend laten binden, tot mengsel na ca. 10 min. romig is en zo dik als vla. Dooiermengsel laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Intussen slagroom lobbig kloppen. Slagroom door afgekoelde dooiermengsel scheppen. Mengsel over vormpjes verdelen en afdekken met plasticfolie. Parfaits in diepvries in minstens 3 uur laten opstijven.
  2. Andere grapefruit dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Vlak voor serveren parfaits uit diepvries nemen en op vier borden storten. Garneren met partjes grapefruit.

Tip:

Grapefruit geeft een heel licht smaakaccent aan de romige parfait. Ook sinaasappel, citroen en limoen lenen zich goed voor dit recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.