Ge­gra­ti­neer­de pen­ne met to­nijn

Twee minuten onder de grill: dan smelt de mozzarella zo lekker

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Twee minuten onder de grill: dan smelt de mozzarella zo lekker 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de uien. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Verwarm de grill voor. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui en de paprika ca. 5 min. Voeg de tonijn en de tomatenblokjes toe en laat het geheel ca. 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Meng in een ovenschaal de tonijn en de penne. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over het gerecht. Zet de ovenschaal ca. 2 min. onder de grill tot de mozzarella is gesmolten. Serveer.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 18-19

Gegratineerde penne met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de pen­ne met to­nijn

1
1
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie

Snipper de uien. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Verwarm de grill voor. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui en de paprika ca. 5 min.

3
3
  • 320 g tonijn in tomatensaus
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tonijn en de tomatenblokjes toe en laat het geheel ca. 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 125 g mozzarella

Meng in een ovenschaal de tonijn en de penne. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over het gerecht.

5
5

Zet de ovenschaal ca. 2 min. onder de grill tot de mozzarella is gesmolten. Serveer.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.