To­ma­ten­soep met knof­look­crou­tons

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes van brood snijden, sneetjes in repen snijden en halveren. Knoflook pellen. In koekenpan boter smelten en broodrepen in 5 minuten knapperig bakken. Laatste minuut knoflook erboven uitpersen. In (soep)pan 600 ml water aan de kook brengen. Slagroom lobbig kloppen. Peterselie fijn knippen. Pan van vuur nemen en inhoud zakje soep met garde erdoor roeren. Pan weer op vuur zetten en soep afgedekt nog ca. 1 minuut koken. Peterselie erdoor roeren. Soep over vier kommen verdelen. Slagroom erop scheppen. Serveren met croutons.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.