Knof­loo­k­aard­ap­pel­tjes uit de oven

Het ideale bijgerecht als je voor veel mensen kookt. Handig bij een dinertje!

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Het ideale bijgerecht als je voor veel mensen kookt. Handig bij een dinertje! 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Boen de aardappels schoon en halveer ze. Kook de aardappels voor in een pan met ruim water en eventueel zout. Snijd de teentjes knoflook in plakjes. Giet de aardappels af met een vergiet en laat ze even uitdampen. Meng in een schaal de knoflook, zout, oregano en de olie.
  3. Snijd de aardappels (met schil) in stukken en meng ze door het oliemengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappels erover uit. Rooster de aardappelstukjes in het midden van de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.

combinatietip:

Lekker met geroosterde kip en een salade van tomaat en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Knoflookaardappeltjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­loo­k­aard­ap­pel­tjes uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg Malta-aardappelen

Boen de aardappels schoon en halveer ze. Kook de aardappels voor in een pan met ruim water en eventueel zout. Snijd de teentjes knoflook in plakjes.

3
3
  • 1 tl zeezout
  • 1 el oregano
  • 3 el olijfolie

Giet de aardappels af met een vergiet en laat ze even uitdampen. Meng in een schaal de knoflook, zout, oregano en de olie.

4
4

Snijd de aardappels (met schil) in stukken en meng ze door het oliemengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappels erover uit.

5
5

Rooster de aardappelstukjes in het midden van de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.

combinatietip:

Lekker met geroosterde kip en een salade van tomaat en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.